Esettanulmány – iTrend

Az itrend.store 2017-ben kezdte meg működését, egyedi és különleges telefonokokat forgalmaznak számos európai országban. A tokokat egyedileg terveztetik és saját üzemükben nyomtatják, így biztosítva a kiemelkedő minőséget ügyfeleik számára.

2021-ben kerestek fel minket, amikor is egy új, innovatív technológiával készülő webshopot szerettek volna, mivel számos konkurencia már rendelkezett gyors, letisztult weboldallal. A WordPress alapú webshopjukat migráltuk egy Headless WordPress rendszerbe. Az admin felület így nem változott, hanem maradt a már jól ismert WordPress – WooCommerce kombináció. A shop felhasználói felülete Gatsby statikus site generátorral készült, így sokkal gyorsabb és átláthatóbb lett. A mobil reszponzivitás kiemelt szerepet kapott a projektben, lévén, hogy a felhasználói bázis közel 60%-a telefonról nézi az oldalt.

Megvalósítás

Felhasználói oldalon lévő kiemelt funkciók:

Az oldalon kiemelt szerepet kapott az a funkció, amely segítségével láthatjuk, hogy a mi telefonunkon hogyan néz ki egy adott design. Az összes vásárolható telefontípusnak elkészítettük az egyedi megjelenítését a termék végoldalon. A minta a telefontok és a kamera képéből álló végleges kép, mely folyamatosan változik, ahogy változtatjuk a telefontípusokat.

Az egyedi tok készítő funkció megvalósítása volt a legösszetettebb feladat. Ebben az esetben a felhasználó saját maga tölt fel egy képet, amelyet aztán pozícionálhat a webshopon. Nagyítani, forgatni és mozgatni is lehet a képeket, majd a véglegesítés gomb megnyomása után az elkészült mintát a kosárba is rakhatja a felhasználó. A feltöltött kép pozicionálását telefonon multi-touch segítségével valósítottuk meg.

Készült továbbá egy egyedi neves tokokat megvalósító modul is, ahol a felhasználó meghatározott mintákra írhat egyedi szöveget. Jelenleg 6 színből, 3 betűtípusból és 4 szövegelhelyezési pozícióból lehet választani.

Egyedi nyomtatható kép

Az admin oldalon megvalósult kiemelt funkció:

Minden leadott rendelésről egy egyedi nyomtatható képet készítő bővítményt is fejlesztettünk. A leadott rendelésekről automatikusan a háttérben generálódik egy magas minőségű, telefontokonként levágott és méretezett, végleges nyomtatható verzió. Ez a funkció működik az egyedi fényképes és az egyedi neves tokoknál is.

Felhasználói élmény

A Gatsby okán az oldal metrikáit egyedileg kellett lefejlesztenünk, a Google és a Facebook irányába GTM-en keresztül küldjük az adatokat.

Folyamatosan bővítjük a weboldalt új megoldásokkal, és ma már számos egyedi funkció érhető el az oldalon.

Egyedi, minden igényt kielégítő, gyors weboldalt szeretnél?

Akkor keress minket bizalommal és kérj tőlünk árajánlatot!